ЕУШ „Слободан Минић“ из Аранђеловаца учествује у пројекту „Млади ослушкују“

У петак 29. септембра, у просторијама ЕУШ „Слободан Минић“ у Аранђеловцу, одржан је састанак на ком су присуствовали представници школе и града Аранђеловца. Циљ састанка био је успостављање сарадње у оквиру пројекта „Млади ослушкују – Оснаживање ученичких парламената за промоцију и залагање за људска права“, односно пружање подршке ученицима, представницима Ученичког парламента поменуте школе.

У спровођењу и промоцији поменутих акција, ученици ће имати подршку локалних институција и организација, које су се одазвале позиву организатора. Састанку су, поред представника школе, присуствовали и представници Савета за родну равноправност као и координаторка за питања Ромске популације из Општине Аранђеловац.

До краја године, за представнике локалне заједнице, као и за ученике и наставнике, биће одржано неколико обука које за циљ имају јачање компетенција у области људских права, њихове заштите и промоције.

Пројекат „Млади ослушкују“ спроводе организације цивилног друштва – Центар за образовне политике и Центар за социјалну политику из Београда, а финансијски је подржан од стране ЕУ.