Ученици Економско-угоститељске школе „Слободан Минић“ из Аранђеловца боравили су
у оквиру пројекта Еразмус+ „Кувајмо и путујмо по европским стандардима“ – Cooking and
Travelling with European standards – у Солуну, у термину од 15. до 28. маја 2022. године.
У пројекту мобилности ученика (стручна пракса/практична настава) учествовало је 15
ученика наше школе и то:
7 ученика друге и треће године туристичко-хотелијерског техничара
8 ученика друге и треће године кулинарског техничара.
Кроз стручну праксу, која је реализована у два хотела и четири ресторана у Солуну, наши
ученици су стекли практична знања и вештине које ће им помоћи у наставку школовања и
каснијем самосталном раду. Поред свакодневних радних активности ученици су, током
боравка у Грчкој, имали организоване излете, посете културно –историјским
знаменитостима Солуна и на тај начин су боље упознали културу, обичаје и живот у Грчкој.
Ово дивно искуство ученицима је донело и признате сертификате о двонедељној стручној
пракси и EUROPASS, који ће им олакшати транспарентност стечених знања и вештина.
ОСТВАРЕНИ ИСХОДИ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ / ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ:
Туристичко-хотелијерски техничари | Кулинарски техничари |
· развијање језичких компетенција и комуникационих вештина · директна комуникација са туристима хотела на енглеском језику · обављана комуникација телефонским путем као и путем електронске поште · обављана резервација смештаја онлајн, диркетно и телефонски · решаване рекламације · обављани послови организације пријема, чекирања и одјаве туриста/ госта · организовани једнодневни излети · прикупљање документације за најаву групних и индивидуалних посета објашњени послови продаје · авионских карата, бродских карата и акутобуских карата · објашњена процедура изнајмљивања возила (rent a car) објашњене активности резервације смештаја преко Booking-а | · развијање комуникационих вештина · комуницирање са гостима и запосленима примењујући правила пословне комуникације · самостална припрема, сервирање и презентација јела · припремање једноставних посластица · упознати са нормативима и припремом сложених јела · упознати са активностима припреме и вођења документације у кухињском блоку · примена стандарда хигијене, здравља и сигурности на раду · упознати са начинима складиштења, чувања, механичке и термичке обраде сировина |





























Recent Comments