Ученици и наставници Економске -угоститељске школе имали су прилику да посете Сајам књига у Београду, један од најзначајнијих културних догађаја у нашој земљи.

Наша посета Сајму књига била је организована као део наставног плана и програма, а циљ је био да се подстакне љубав према читању, размењују мишљења о књигама и стварају везе између ученика и издавача, аутора и културних дешавања.

Током посете, ученици су имали прилику да истраже многе штандове са књигама, где су могли да се упознају са разноврсном литературом, од белетристике до стручних књига из области економије, туризма и угоститељства.

Такође, посетиоци Сајма књига су имали прилику да присуствују разним предавањима, панел дискусијама и промоцијама књига. Наши ученици су учествовали у неколико оваквих догађања, где су могли да чују ауторе и стручњаке из различитих области. Ово је пружило додатну вредност њиховој посети и омогућило им да стекну дубље разумевање тема које су их занимале.

На крају посете, ученици су изразили своје утиске о Сајму књига. Већина њих је била одушевљена разноврсношћу понуде књига и културних догађања, истичући да су се инспирисали да чешће читају и шире своје видике. Такође су изразили жељу да се овакве посете организују и убудуће.

Посета Сајму књига била је изузетно корисно и инспиришуће искуство за ученике наше школе. Помоћу оваквих догађаја, настојимо да подстакнемо развој њихових интелектуалних и културних интереса, пружајући им прилику да се повежу са светом књига и литературе.