Ученици наше школе су имали прилику да проведу незаборавну матурску екскурзију у Северној Италији, истражујући богату културу, историју и лепоте овог дела земље. Ученици су имали прилику да се опусте на прелепим плажама, шетају шеталиштем, и истражују локалне ресторане и продавнице.

Обишли смо Венецију, посетили смо чувене знаменитости, укључујући Трг Светог Марка, Дуждеву палату, мост Риалто и канале Венеције. Упознали смо и Већенцу познату по прелепим архитектонским делима Андреа Палладија. Ученици су имали прилику да посете Палладиове палате и друге знаменитости града. Након тога, пут нас је водио до Падове, где смо посетили чувени универзитет и цркву Светог Антуна.

Верона, град Ромеа и Јулије, био је следећа станица на нашем путовању. Посетили смо чувену кућу Јулије и стару арену.

Последњи дан наше екскурзије посветили смо посети Трсту, граду са богатом историјом и културним утицајима из различитих делова Европе. Обишли смо Трг јединства и бројне друге занимљивости.

Матурска екскурзија у Северној Италији била је не само прилика за обилазак прелепих градова и локација, већ и за стварање трајних пријатељстава и успомена. Ова авантура је обогатила наше знање о италијанској култури, историји и традицији, и пружила нам драгоцену прилику за лични и културни развој.